AUKSO-PAUKSTE

Džiaugdamiesi norime pranešti, kad VTDK šokių ansamblis „Sietuva” gavo aukščiausią mėgėjų meno kolektyvų bei jų vadovų apdovanojimą Lietuvoje – AUKSO PAUKŠTĘ. Ta proga siūlome susipažinti su ansamblio vadovais!

Edmundas ZickaEdmundas Žička (g. 1982 Vilniuje) 2010 m. Baigė Vilniaus pedagogonį universitetą ir įgijo šokio edukologijos bakalauro laipsnį. Nuo 2011 m. vadovauja Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Jaunimo liaudiškų šokių ansambliui „Sietuva“. Tokiais sakiniais galėtų prasidėda kiekvieno šokio vadovo biografija, tokią ją turi ir Edmundas Žička, tik šokio edukologijos bakalauras jam buvo jau trečias diplomas po studijų Vilniaus universitete, o studentiškame ansamblyje „Sietuva“ jis jau buvo atšokęs trylika metų. Tad ir vadovauti ansambliui jis sutiko tik norėdamas įsistikinti ar sugebės… Ar sugebės sukurti kažką naujo. Ir jau 2013 metais jis žiūrovams pristatė autorinę liaudiškų šokių programą „Teka upė“, kurią kuriant griežtai laikėsi liaudiško šokio tradicijos, bet kartu ieškojo naujų judesių, formų, melodijų.

2016 metais su ansambliu „Sietuva“ dalyvaujant televiziniame projekte „Kadagys“ Edmundas Žička „apšilo kūrybinius raumenis“ naujoje stilistikoje. Visiškai aiškus tapo noras sukurti šokio spektaklį. Galvojant apie temą, forma ir stilistika išsiskristalizavo ankstyvosios Lietuvos valstybingimo laikotarpis, o legenda apie „Birutę ir Kęstutį“ pasirodė esanti puikus siužetas choreografiniam užmanymui įgyvendinti. Tad 2018 metais žiūrovui ruošiamasi pristatyti naują reginį!

IMG_2544

Dainora Kinderienė 1991 m. su pagyrimu baigė Šiaulių aukštesniąją muzikos mokyklą (dabartinė Sauliaus Sondeckio menų mokykla). Lietuvos valstybinėje konservatorijoje baigė orkestrinio dirigavimo bei kanklių klasės magistrantūros studijas ir įgijo pedagoginį išsilavinimą.

1996 m. dar būdama studentė įsitraukė į valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ veiklą bei pradėjo dirbti B.Jonušo muzikos mokykloje. Ilgainiui supratusi, kad darbas mokykloje padeda geriau atskleisti asmenybę, suteikia galimybę geriau pažinti žmogų, nusprendė tęsti pedagoginį darbą ir visą energiją bei žinias perduoti kitiems. 2004 m. subūrė liaudies instrumentų ansamblį „Jurginėlis“, kartu (nuo 2015 m.) vadovauja ir ansamblio “Sietuva” liaudies instrumentų orkestrui.

Renatas Jaraminas

Renatas Jaraminas Lietuvos muzikos akademijoje baigė birbynės specialybės kursą (prof. Prano Tamošaičio klasė). Besimokydamas pradėjo dirbti valstybiniame dainų ir šokių ansamblyje „Lietuva“. 1989–2002 m. grojo šio ansamblio orkestre. 1999–2009 m. dirbo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio „Ugnelė“ orkestro vadovu. 2001–2003 m. vadovavo Naujosios Vilnios muzikos mokyklos birbynių ansambliui. Nuo 2002 m. dirba Vilniaus B.Jonušo muzikos mokyklos Liaudies instrumentų skyriuje – moko groti birbyne, lamzdeliu, skrabalais, skudučiais ir kitais lietuvių liaudies instrumentais bei vadovauja „Jurginėlio“ orkestrui. Nuo 2015 m. pradėjo vadovauti VTDK ansamblio “Sietuva” liaudies instrumentų orkestrui.

R.Jaraminas, kaip pedagogas, turi mokytojo metodininko kvalifikaciją, yra paruošęs ne vieną respublikinių konkursų laureatą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *