Sietuva šį rugpjūtį keliavo į Vengriją, kur dalyvavo viename didžiausių Europos liaudiškų šokių festivalių „Summerfest 2017”. Šokių ansambliai iš 17 šalių: tarp jų didelis būrys Pietų Amerikos atstovų ir profesionalus kolektyvas iš Baškirijos (Rusija) dešimt dienų šurmuliavo šiame festivalyje. O kolektyvai išties buvo labai geri, tad ir Lietuvos atstovams teko pasitempti. Ir, rodos, mums pavyko! Netikėtai žiūrovų reikalaujami nusilenkimai bisui ir nesurepetuotas, tad padrikas išbėgimas pakartotinam nusilenkimui, tapo malonia staigmena ir įrodymu, kad Sietuvos vestuvinė programa patiko žiūrovams. Taip pat mes sulaukėme kvietimų į festivalius Kolumbijoje bei Meksikoje, o ir organizatoriai kvietė mus sugrįžti po kelerių metų.

Sietuva_Budapestas_2017

Gaila tik, kad nepavyko geriau susipažinti su visais festivalio dalyviais, nes kolektyvai gyveno skirtinguose miestuose, o ir koncertavo visada su tomis pačiomis šalimis vis keisdami pasirodymų vietą. Tad Kolumbija, Kanada, Čilė ir Lietuva visad koncertavo kartu. Tik festivalio atidarymo ir uždarymo koncertams susirinko visi 17.

Apibendrinant galima teigti, kad festivalis buvo didelis ir profesionaliai suorganizuotas, neapkrautas, pasirūpinta vakarėliais, ekskursinėmis išvykomis į Budapeštą ir poilsiu prie baseinų. Ar norisi grįžti? Tikriausiai, bet, matyt,  ne kitąmet, nes 2018 m. Sietuvos laukia Dainų šventė Vilniuje ir Gaudeamus Estijoje.

sietuva_summerfest_2017

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *